Sunday, August 21, 2011

Pertama Kali

assalamualaikum :)
ok mcm biasa jgk laa aku akn bg tau ape mksd entri aku 'pertama kali'
hmm . maknanya pertama kali aku berbuka puasa dgn ank yatim. ni semua mmg sebahagian dr aktiviti wajib jabatan elektrik. pertama kali aku berbuka dgn ank yatim yg masih kecil. aku tersentuh bila ada salah sorg dr dorg bdk lelaki dtg sendiri kt aku dgn senyuman dia yg mmg sweet giler utk salam dgn aku. aku terkejut masa tu. biasanya aku yg pergi kt bdk² tp kali ni bdk² yg dtg sendiri kt aku. tersentap jgk aku dia cium tgn aku masa tu. biasanya bdk² kalau salam bukan cium, dorg cuma sentuh kt dahi je. pd masa yg sama gk ade plak Imam Muda Fatah dtg kt poli aku utk berkongsi pengalaman hidup dia dgn kitorg. walaupun tak ramai pelajar yg dtg sb semuanya sibuk nk gerak seremban p shopping. tp event tu cukup sempurna walaupun tak ramai sgt. walaupun masa dia tgh berceramah tu aku dah mula terangguk-angguk sb ngantok sgt. hahahaha~
ok balik kpd cerita asal pasal berbuka puasa td. masa nk berbuka tu aku renung muka sorg² ank yatim ni. walaupun dorg dah takde ibu bapa lg dah. aku tgk dorg cukup ceria. mungkin ustaz dia bimbing dorg semua ni dgn betul. siap main kejar² lg tu dlm PI. aku ingat nk join gk tp ade keje nk kena buat kan. so tak jd laa. hehehe~ *terasa nk jadi bdk² balik ler.
ok laa. sampai sini je laa entri aku kali. jam pun dah menunjukkan tepat pukul 4 pagi. haaa~ mata sudah kuyu meyh~ ok laa.thanks sb singgah ea. see ya~

Terima Kasih Daun Keladi ! Kalau Sudi Singgah Lagi !

2 comments:

  1. nk buat cm ne . korg tgh syok sgt p shopping kt seremban . heee~

    ReplyDelete