Saturday, October 8, 2011

DEP1S1 STORY


assalamualaikum semua, sihat² je kan semua kan ? kalau tak sihat tu pergi laa jumpa doktor amek MC. hee~ ok laa. post aku kali pasal kelas aku kat PPD ni. tahu kan ape PPD tu ? POLITEKNIK PORT DICKSON laa~ atoii~ post ni mengenai DEP1S1 yg kadang² ceria dan kurang ceria.


hmmm.. aku sebenarnya takde pape masalah dgn dorg semua ni. kalau aku marah kt dorg tu pon, sekejap je. tak lama pon. sape aku nk marah² anak org kn. aku just ketua kelas dorg je tp takde hak pon sebenarnya nk marah dorg ni. masing² dah besarkan bukan lg budak². tugas aku just bg inform pasal perubahan kelas only.


kadang² aku sikit terasa dgn member aku ni. bila dorg yg buat bising je. org pertama yg lecturer tu target. aku sendiri. sb tak pandai manage kawan². mcm yg aku ckp,tugas aku just bg inform tentang perubahan kelas je. bukannya mcm pengawas nk kena kawal sikap org lain. aku tak kisah kena marah sebenarnya. tapi, kalau hari² macam tu tak ke cair taik telinga aku ni dgr benda yg sama.


dulu, aku betul² terasa giler bila korang ckp aku lebih pentingkan kawan² aku kat kl tu. please laa, bg aku korang semua dgn kawan aku kt kl tu same je. takde beza pon. aku tak follow korg keluar g mane² pon bukan sebab aku tak nak ikot korg sebenarnya. and, ade yg ckp kt aku
"bila member dia kt kl yg ajak keluar tu laju je.. bila dgn ktorg ni nak taknak je"


hmmm.. ayat tu still lg fresh dlm otak aku. bukan sb aku dendam. tp aku tak suka korg buat perbandingan antara korg sendiri dgn kawan aku yg lain. kita semua kalau ade rezeki akan duduk belajar bawah bumbung yg sama utk 3 tahun ni. jd aku tak nak ade yg fikir mcm tu. ok stop cite pasal tu. :)

dalam kelas DEPS1 ni, aku dpt belajar mcm² loghat. hahaha. nogori, perlis, perak, penang, terengganu ? semuanya aku tahu serba sikit. tp aku tak tahan bila dorg perli aku dgn bahasa BAKU. huh! org kl tak ckp baku sgt ea. tolong sikit. hahaha~ aku cabai gk dorg ni.


skrg ni, dah nk dekat dgn final exam kan. semuanya sibuk struggle nk refresh balik ape yg dh belajar dari awal. hmmm.. doa² kan laa kami semua dpt pointer yg terbaekk utk final ni. :) aku maybe laa.. ni just dlm perancangan aku. maybe sem 2 nanti aku nk minta tukar kat PSA kt shah alam. tu pon kalau permohonan aku tu diluluskan. kalau tak dpt gk, aku akan teruskan life kt PPD ni. thumbs up :)

berkawan itu lebih penting dari bercinta, kerna setiap masalah yg akan kita hadapi dan org yg akan ada bersama dgn kita selain Allah dan juga keluarga adalah KAWAN. persahabatan yg akrab tidak dapat diputuskan melainkan salah seorang antara mereka sendiri yg memutuskannya.

ok laa~ aku pon malas nk cite panjang dah. cukup laa sampai sini dulu. hmmm, thx sudi bace semua, see yaa~

Terima Kasih Daun Keladi ! Kalau Sudi Singgah Lagi !

2 comments:

  1. waaa~ cikgu hajar dh ade blog laa . double thumbs up 4 u teacher . :)

    ReplyDelete